Jozef (72):
“Vroeger was de kerstsfeer duidelijk voelbaar”
“Ik zou teruggaan naar vroeger, toen voelde je tenminste dat kerst eraan kwam. Nu is het bijna december en je merkt het amper. Ik mis die sfeer van toen wel. Gelukkig staat er bij mijn zus altijd een grote kerstboom en vieren we het daar samen met de hele familie. Dat voelt nog net zoals vroeger.” 

Anita (57):
“Kerst in de zon!”
“De perfecte kerst is gewoon gezellig samen zijn met de familie, lekker eten, spelletjes spelen en een beetje sporten. We gaan naar mijn zus in Portugal, daar is het mooi weer dus kunnen we gaan golfen. Mijn ouders komen ook af,  dus dan zien we elkaar allemaal nog eens. Een gezellige kerst in de zon, dat lijkt me helemaal perfect. Al vinden de kinderen de cadeautjes natuurlijk het leukste.”

Jean (56)
“Geen al te dure cadeaus voor mij”
“Lekker eten, cadeautjes uitdelen en gezellig samenzijn. Dat is voor mij Kerstmis. Het mag ook al wat kouder zijn, dat maakt het gezelliger. Voor mij hoeven het geen al te dure cadeaus te zijn, prullen zijn even goed. Het is vooral het idee dat telt.”

Xavier (17)
“Een dag zoals alle andere dagen”
“Ik vier geen kerst omdat ik moslim ben. Voor mij is het een dag zoals een andere. Wij vieren ook niets anders in de plaats. Ik vind de sfeer in de stad wel gezellig. Als anderen daar gelukkig van worden, dan zal ik hen niet tegenhouden. Ik vind het wel leuk dat het gevierd wordt, dat zorgt voor een leuke sfeer.”