Vandaag is het zover, stemtijd. Of je nu weet op welke partij je gaat stemmen of niet, het is altijd handig om de pro en contra’s even naast elkaar te zetten. Dat deden ook Yannick Dierckx en Kimberly Van Der Meiren

Kimberly is pro Sp.a en daar komt ze graag voor uit: 

“De standpunten van sp.a leunen het meeste aan bij mijn kijk op het leven. Ze hebben vooral een menselijk aspect zoals armoede, de verlaging van de erfbelasting en de pensioenen. Het socialisme is ook belangrijk geweest in onze geschiedenis. De achturenweek, het recht om te staken en nog vele andere verwezenlijkingen zijn te danken aan het socialisme. Mijn vader is een trotse socialist en ik denk dat het socialisme zo een beetje in mijn bloed zit. De gedachtegang en de menselijkheid van deze partij heeft mijn aandacht naar hen getrokken.

Zo is het aanpakken van de armoede een actueel thema dat me aangrijpt. Onlangs keek ik naar de panoreportage en eigenlijk leven er nog te veel Belgen in armoede. Zelf ben ik een hoger opgeleide, die nu werkt als juridisch medewerker en ik merk dat het leven echt duur is. Tijdens mijn job merk ik ook dat anderen moeite hebben met het betalen van hun rekeningen.

Mensen zeggen altijd dat het de sossen zijn die staken, maar wees blij dat er gestaakt wordt en gevochten wordt voor onze rechten. We zijn tegenwoordig lui geworden wat betreft onze toekomst. Als werkende vind ik mijn pensioen belangrijk en ik ben eigenlijk heel blij dat het de socialisten zijn die staken en zorgen dat er een beter pensioenplan op tafel ligt. Het is een partij die durft dromen van een betere samenleving. Als ze dat kunnen verwezenlijken, is dat mooi meegenomen. Wie niet waagt, niet wint.”

Yannick heeft het niet zo gezien in de standpunten van deze partij:

“Ik ben niet voor of tegen een partij maar de ideeën van Sp.a liggen gewoon niet in dezelfde lijn als die van mij. Ze spreken bijvoorbeeld over alternatieven voor de kerncentrales wat op zich een goed idee is, maar de laatste jaren leunt Sp.a meer naar GROEN en dat is jammer. Ook zeggen ze: Wij zullen voor propere lucht zorgen in Antwerpen. Sinds wanneer kan een partij dat garanderen? Ik heb het gevoel dat ze soms utopische ideeën hebben en niet nadenken over de gewone dingen. Zo willen ze extra Park and Rides aan de rand van de stad om Antwerpen meer autovrij te maken. Een mooi idee maar wie gaat dat betalen? Alle respect voor Sp.a maar mijn stem krijgen ze niet.”

Op wie gaat u vandaag stemmen?