Kendra Jewell Rogers – 13 mei 2019

Samen lopen in een stille mars tegen (seksueel) geweld. Brengt zo’n mars echte verandering of geeft het alleen eventjes aandacht aan het probleem? Mensen op straat gaven hun mening.

Lore (19)
“Ik heb zelf ook meegelopen in de stille mars van afgelopen zondag. Ik weet niet zeker of het nut heeft, maar ik hoop van wel. Het brengt ook steun aan de nabestaanden en met zo’n stille mars krijgt het meer aandacht.”

Lore

Karel (43)
“Ik heb het in de krant gelezen er was wel behoorlijk wat volk. Ik heb geen beelden gezien, want beelden maken altijd wel meer indruk, maar niemand zal er naast gekeken hebben. Er zullen wel veel mensen eventjes bij stil gestaan hebben, maar ik weet niet of het echt nut zal hebben. Ik denk niet dat er echte verandering in zal komen. Ik denk dat dat soort mensen nog steeds dat soort mensen blijven.”

Charlotte (20)
“Ik denk niet dat het echt nut heeft, maar het zal wel meer aandacht brengen. Je moet je wel realiseren, de dader is ook een slachtoffer. Dat praat het niet goed, maar je moet wel kijken hoe hun situatie was toen ze jonger waren. Als ze zelf ook misbruikt waren.”

Charlotte