Eens goed mensenkijken met een bakje koffie voor je. Welke Antwerpenaar snakt daar niet soms naar? Maar wat zijn nu de beste plaatsen voor van die koffie te genieten? Antwerpen heeft keuze genoeg, hier zijn onder andere 5 toppers voor je uitgezocht. 

  1. Caffènation

Op de Mechelsesteenweg aan de tramhaltes van de Nationale Bank vind je dit gezellig zaakje terug. Caffènation is een voortrekker van vele koffiebars en steekt echte moeite in het maken van hun koffietjes (én dit proef je!). In de middag is de zaak gevuld met schoolkinderen uit de buurt maar ook volwassenen kiezen vaak voor de gratis wifi en latte-art. 

Meer info: caffenation.be 

2. Barnini-Kaffeenini

Het alom bekende Barnini aan de Oudevaartplaats heeft een klein zusje in de Nationalestraat. Kaffeenini is net als Caffènation een plek waar je kan relaxen van een koffietje met alles erop en eraan. Niet alleen de koffie valt er aan te raden want ook een lekker ontbijtje valt er vinden. Pancakes for breakfast? Yes, please. 

Meer info: kaffeenini.be

3. Café Lucien 

Een ideaal lunchplekje met verrukkelijke koffie, wat wil je nog meer? Een panini met Turks brood, een knolseldersoepje of een latte macchiato met sojamelk, een moeilijke keuze zal het zeker worden. In de Karel Oomsstraat naast de Basic Fit genieten vele studenten van De! Kunsthumaniora van een koffietje tussen de middag. Helemaal zalig als het zonnetje schijnt en je op het terrasje kan. 

4. Normo 

Als je een echte koffieliefhebber bent en kan appreciëren welke bonen er in welke koffie zit, ben je bij Normo op de Minderbroedersrui aan het juiste adres. Met zijn industriële looks zit je precies in een coole loft in New York, wat bijdraagt tot de huiselijke sfeer die er hangt. Als je interesse hebt om je koffie te maken zoals Normo, kan je de bonen die ze gebruiken bestellen op de webshop! 

Meer info: normocoffee.be

5. Kolonel Koffie

Last but not least: Kolonel Koffie, het pareltje aan het Museum van Schone Kunsten. Voor een ontbijtje of een lunch kan je hier je gading vinden maar dan mag je zeker niet je koffie vergeten! Ook deze zaak doet aan een ‘bereid je koffie zoals ons’  concept en verkoopt zijn bonen in de winkel. Als het weer dan eens een dag meevalt kan je ervan genieten op het grote terras samen met je koffietje.