1. All I Want For Christmas Is You – Mariah Carrey
  Niet bepaald een verrassende nummer één, maar het is nu eenmaal een knaller van een kerstschijf. En wij zijn niet de enigen die dat vinden. De afgelopen jaren verdiende Mariah Carrey maar liefst 60 miljoen dollar aan deze single. En terecht. Want eerlijk, wie zet er in december deze plaat niet op maximum om zichzelf eens goed te laten gaan?

 1. Last Christmas – Wham!
  Deze klassieker uit de eighties is nog steeds de go-to single voor iedereen die met een gebroken hart de feestdagen tegemoet gaat. George Michael beschrijft hoe hij zijn ex-vriend probeert te ontwijken, hoewel hij hem nog steeds graag ziet. Last Christmas, I gave you my heart, but the very next day, you gave it away. Opletten met te grote cadeaus dus!

 1. Have Yourself a Merry Little Christmas – Michael Bublé
  Deze cover van een kerstklassieker uit de jaren veertig, is perfect als achtergrondmuziek aan de kersttafel. Het nummer werd voor de eerste keer gezongen in de musical ‘Meet Me in St. Louis’. Frank Sinatra bracht het later als single uit. Michael Bublé gaf er in 2011 zijn jazzy draai aan, waardoor het nummer onze kerstfeels nog meer aanwakkert.

 2. Jingle Bell Rock – Daryl Hall & John Oates
  Een dikke tien jaar later kwam Bobby Helms met dit patroon-doorbrekend kerstnummer op de proppen. Als je zin hebt om met de familie de kerststronk te laten zakken door eens goed de beentjes los te gooien, is dit het uitgelezen plaatje om op los te gaan. En ja hoor, heel het gezin zal het kunnen appreciëren.

 3. Mistletoe – Justin Bieber
  Na zijn vele hits als jonge puber was het te verwachten dat ook Justin Bieber een kerstalbum op de markt ging brengen. Met het nummer ‘Mistletoe’ deed hij meerder tienerhart sneller slaan. I don’t wanna miss out on the holidays, but I can’t stop staring at your face. Weten we, Justin, dat probleem hebben we ook bij jou.