Korsakov 

Studenten en op café gaan, een match made in heaven. Geen wonder dus dat je ons tijdens vrije uren vaak terugvindt in de Korsakov. Als je het café binnen gaat, kom je in een ruime en lichte kamer vol met leuke meubels. De stijle spiraaltrap in de hoek brengt je naar een donkerdere ruimte die helemaal 50’s is ingericht. Een leuke café dat meteen je aandacht trekt als je er voorbij wandelt en waar je maar niet meer weggeraakt eens je er binnen zit. De bollekes en Chouffe van ’t vat hebben hier misschien wel iets mee te maken.

Adres: Sint-Jorispoort 1, Antwerpen

Lunchbox 

Als je ooit al eens op het theaterplein bent geweest, kan het haast niet dat je lunchbox niet hebt gezien. Het felgroene gebouw kan je niet anders beschrijven dan opvallend. En de inrichting binnen is al even expressief. Een muur vol handtekeningen van (bekende) klanten, een mengeling van meubels en kleuren en vooral heel veel groen. Je wordt er alleen maar gelukkig van. Dit gevoel kan je zo doortrekken naar het eten dat je er kan bestellen. Mega burgers, tortilla’s en hotdogs met zoete aardappel frietjes. Allemaal even lekker. Ook als vegetariër is hier keuze zat. We zijn hier met een paar studenten journalistiek al enkele keren gaan eten en met kerst deden we zelfs ons secret santa feestje hier!

Adres: Nieuwstad 8, Antwerpen

Perruche 

Donderdag is soepdag en de place to be voor ons is dan Perruche. Te vinden tussen het theaterplein en de vogeltjesmarkt. Elke dag een andere en verse dagsoep met een paar sneden boerenbrood erbij. Wat wil je meer? Ook de broodjes zijn super lekker, vooral de BLT met cheese is een aanrader. Ze hebben in de zomer ook een erg leuk terras waar je heerlijk in de zon kan zitten terwijl je van je homemade lemonade drinkt.

Adres: Oude Vaartplaats 61, Antwerpen

Barnini

Barnini is ook te vinden op het theaterplein. Zeker geen onbekende voor de meeste studenten maar wel op wandelafstand van onze campus in de Meistraat en dus super handig. In mijn eerste jaar als student was ik nog altijd wat mijn weg aan het zoeken in de stad. Zeker de eerste weken waren een ramp en toen heeft een vriendin mij laten kennismaken met Barnini. Ik was meteen verliefd op het gezellige, ouderwetse meubilair en natuurlijk ook op de koffie’s die je er kan krijgen.

Tip: Heb je ook een hongertje? Geen probleem, Barnini staat bekend voor zijn overheerlijke bagels!

Adres: Oudevaartplaats 10, Antwerpen