Met de zomer in aantocht is het aftellen naar festival season begonnen. Als liefhebber van het genre was het vroeger dromen dat festivals zoals Wireless, Rolling Loud en noem maar op dicht bij de deur waren, tegenwoordig zijn er Europese alternatieven. Welke acts zijn dit jaar te bezichtigen in de benelux?

WOO HAH! 12-14 Juli

Het festival is doorheen de jaren uitgegroeid tot het mekka van Hiphop festivals in Europa. Oorspronkelijk vond het plaats in de spoorzone van Tilburg waar per dag 15.000 mensen over de vloer kwamen. Vorig jaar verhuisden ze naar de Beekse Bergen in Hilvarenbeek wegens een enorme groei in populariteit. WOO HAH! is de ultieme droom van elke fanatiekeling die zijn favoriete rapper aan het werk wil zien. Dit jaar wist het festival Travis Scott, Pusha T, Lil Uzi Vert en Stormzy te strikken.

Les Ardentes 4-7 Juli

Het Luikse festival is van origine een electro-rockfestival maar tegenwoordig een samensmelting van allerlei genres, op de huidige editie wordt hiphop meer dan voldoende vertegenwoordigd. Goed voor jaarlijks 70.000 bezoekers weet het festival telkens te verassen. Dit jaar kan je de inmiddels legendarische rap/popgroep The Black Eyed Peas, Juice WRLD, Aminé en Young Thug bezichtigen.

OH MY! Festival 29-30 Juni

Sinds 2016 de ultieme get away voor liefhebbers van zowel rap als r&b in hartje Amsterdam, het festival bied de best of both worlds aan. Liever dansen op opzwepende muziek van Jacquees of toch liever de moshpit betreden op een banger van Meek Mill?

Fire Is Gold

Stond voorheen bekend als Laundry Day. De vorige editie vond plaats in Brussel maar voor het eerst is het dit jaar in Linkeroever. Fire Is Gold is de perfecte manier op nieuw talent van eigen bodem te ontdekken. In de line-up zijn enkele internationale acts te vinden maar de focus ligt op Nederlandstalig talent. Miss Angel speelt een thuismatch, Ronnie Flex brengt de Deuxperience Band en Vunzige Deuntjes Soundsystem zorgt voor een feestje.