Charlotte-“Ik dacht eerst dat parlementariërs nogal stroeve, strenge mensen waren.”

Waar debatten beginnen, worden journalisten geboren!

Sara

“Voor Online Media moesten wij live tweeten. Het parlement is nogal een bunker. Er was geen 3G en we hadden geen bereik op onze gsm dus dan mochten we van iemand de computer in het Europees Parlement gebruiken.”

Jef

“Ik vond het debat in het Europese Parlement heel interessant, maar tegelijkertijd vond ik het ook wat raar dat die politici zo ineens stopten met discussiëren. Ik had graag nog wat meer gehoord.”

What happens in the Council doesn’t stay in the Council…

Thomas 

“Ik denk dat wij het minst interessante onderwerp hadden. Bijna iedereen lag te slapen en dat zegt wel genoeg. De beelden zijn oersaai en die gast (Giuseppe Zaffuto, nvdr.) had ook heel weinig tijd. Ik wil proberen er iet satirisch van te maken maar ik weet niet waar de grens ligt.”

Eline

“Ik had mijn interview beter verwacht. Ik dacht dat we meer tijd gingen hebben. Onze gesprekspartner was heel zenuwachtig omdat hij zelf heel dringend naar een vergadering moest. Ik heb niet alle vragen kunnen stellen die ik wou stellen en door de tijdsdruk werd ik zelf ook een beetje zenuwachtig. Daardoor ging mijn interview wat minder. Het is op zich geen ramp maar het is niet het beste interview dat ik ooit al gedaan heb. De samenwerking met de andere studenten ging wel goed. Ik denk dat iedereen zijn werk goed gedaan heeft ondanks dat iedereen een beetje moe was. De Council of Europe is ook zeer ingewikkeld. Je vindt niet direct wat ze juist doen, hoe ze het doen en alles is gewoon heel vaag. Dat maakte het moeilijk om een duidelijke richtlijn voor onze hele groep te maken maar iedereen heeft wel zijn best gedaan.”

Ann-Sophie 

“Het was niet de interessantste bespreking tijdens onze reis. Ik vind het sowieso al moeilijk om twee uur lang naar dezelfde eentonige uitleg te luisteren. Zelfs de knappe stagiair naast de spreker kon mij niet wakker houden.”