Colette (18 jaar) is een spring-in-’t-veld die elke keer weer paraat staat voor de kinderen. Samen met haar vrienden organiseert ze elke week leuke activiteiten. “We willen dat jonge mensen in contact komen met kunst en de stad, maar het moet zeker ook leuk en speels blijven!” 

Ook al heeft het net geregend, dat houdt de vreugdevolle kinderen niet tegen om toch te komen voor een dagje vol plezier bij Bazart. De jeugdbeweging, die vooral rond kunst en cultuur werkt, heeft tal van activiteiten waaronder dansen, knutselen, rennen en ravotten. 

Voor de dagactiviteit start, spelen sommige groepen het ‘zombie-spel’ zodat iedereen elkaars naam zeker niet vergeet. Naast de wekelijkse activiteiten op zaterdag organiseert Bazart ook kampen waarbij de kinderen een weekje ondergedompeld worden in kunst en cultuur! “De leukste momenten zijn de kampen! We zitten heel veel samen en we maken mooie momenten mee. Onvergetelijk!” zegt Colette. 

BAZART is een initiatief van Mooss vzw kunst- en erfgoededucatie voor kinderen, jongeren en hun begeleiders. Verder werken ze ook nauw samen met de stad en zowel culturele als sociale partners. Bazart is uitgestrekt over heel Vlaanderen, met groepen in Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Turnhout. De meeste werkingen zijn toegankelijk voor iedereen tussen de 6 en 16 jaar. 

Heb je zelf zin om je mee in te zetten als vrijwilliger? Check dan zeker de pagina van Bazart.

Camera: Jeroen Geutjens

Montage: Jeroen Geutjens

Presentatie: Manon Duwel