Coffee & Vinyl is dé place to be voor een gezellige namiddag. Of het is om te tokkelen op je laptop of om een koffietje te drinken met vriendinnen… Het kan allemaal. Zelfs nog meer, achterin de zaak kan je snuisteren tussen wel duizend verschillende platen. Meer platen, dan dat er tijd is.

Lars Cosemans werkt al 25 jaar in de vinylbusinnes, hij had eerst een platenwinkel maar besloot na jaren om zijn zaak te verkopen en iets nieuws te starten. De nieuwe zaak biedt twee soorten zwart goud: in de vorm van vinyl, en cafeïne. “Ik was mijn platenwinkel eigenlijk beu, niet het muzikale gedeelte maar eerder het beperkt cliënteel.” vertelt Lars. “Ik had niet zoveel bereik met mijn platenwinkel, er kwam vooral veel hetzelfde volk over de vloer, de muziekkenners en de geïnteresseerden. En dat is leuk, voor een tijd. Maar ik had nood aan iets nieuws.”

“Door Coffee & Vinyl te openen bereik ik een groter publiek. Naast de muziekkenners en geïnteresseerden komen er nu ook gewoon mensen binnen om iets te drinken. Vaak kan ik ze dan wel warm maken om vanachter eens te gaan snuffelen tussen de platen. Dat is ook wat ik wil doen, mensen hun interesse opwekken voor muziek en vinyl. Er zit zo véél goeds tussen.”

Dat het vroeger allemaal beter was, daar is Lars het niet mee eens. “Tuurlijk heb je de klassiekers, die moeten we hier ook wel verkopen. Maar daarnaast probeer ik ook zoveel mogelijk hedendaagse en naar mijn mening goede muziek aan te bieden. Er gebeurt bijzonder veel in de Belgische musicscene en dat wil ik dan zeker promoten.”

Om een top 3 te maken van de platen die hij in de aanbieding heeft, vindt hij moeilijk. “Ik ken mijn winkel van binnen en van buiten. Ik weet zo goed als alles liggen, en wat ik aanbied. Maar uit al die platen een top 3 kiezen, dat is een hartverscheurende keuze… Er zijn zoveel goede platen.”

  1. Bedrugs – Hard Fun Grand Design
  2. Tin Fingers – No Hero
  3. Arctic Monkeys – Tranquility Base Hotel & Casino