Zaterdag 3 maart was het de Museumnacht in Rotterdam. Tijdens deze nacht waar zo’n 38 musea aan meededen, kon je het Boijmans Van Beuningen museum een laatste keer bezoeken. Het doet namelijk 7 jaar lang zijn deuren dicht voor renovatiewerken. Het museum voldeed al enkele jaren niet aan de juiste veiligheidseisen. Maar wat er gedurende deze 7 jaar met de kunstwerken gaat gebeuren, wist Renske Satijn ( Manager Rotterdam Tourist Information & Hospitality) ons te vertellen. Luister hier:

“Onderdelen van de collectie gaan reizen doorheen de stad.”

Interview Renske Satijn

De onderdelen gaan niet alleen reizen doorheen de stad, maar er zal ook een kunstdepot openen. Dat is het eerste ooit in de wereld dat toegankelijk

Interview Renske Satijn

Kunst is iets van alle leeftijden en daarom hebben we ook ervoor gekozen om een artikel voor De Standaard Magazine te schrijven. Zij hebben een zeer breed publiek. Rotterdam trekt ook veel Vlaamse toeristen aan en daarom leek het ons belangrijk om over de sluiting van het museum te schrijven. Je zou maar eens de pech hebben om speciaal naar Rotterdam te gaan voor het Boijmans museum om dan voor een gesloten deur te staan (lacht). Lees hier: