Het einde van de blokperiode nadert en je energielevel is toch al op een punt onder nul aan het raken. Net op momenten als deze heb je dat extra steuntje in de rug nodig om beter te kunnen studeren. De beste tips? Die sommen we hier op voor jou:

Music maestro

Een streepje muziek bij het blokken werkt stimulerend, dat blijkt uit onderzoek. Deze tip werkt niet voor iedereen want sommigen onder ons kunnen het dan niet laten om luidkeels mee te zingen. Laten we eerlijk zijn, de tekst van don’t stop me now van Queen is geen deel van de leerstof (maar wel verplichte levenskennis). Wie toch wat deuntjes op de achtergrond wilt kiest best voor muziek zonder tekst. Hieronder is alvast een ideale playlist:

Study with me

De blokperiode voelt soms bijna aan als een soort van bezinningsperiode: je wordt een echte kluizenaar. Toch kan het soms fijn zijn om samen te studeren en dat kan je zowel online als offline doen. Study with me video’s zijn enorm populair vandaag en bieden je de mentale steun die je nodig hebt. Onthoudt vooral in de woorden van Michael Jackson: you are not alone. Dit is alvast een goed study with me account:

Wie toch liever in het echt met enkele medestudenten blokt kan altijd terecht bij de gate15 locaties. Zo heb je mentale steun en leuke uitzichten terwijl je voor je boeken zit! Lees hier meer over de perfecte blok locatie.