De laatste lesweken gaan overal in en dat wilt zeggen dat de meest gevreesde periode van het jaar eraan staat te komen: de blokperiode. De vakantie is bijna in zicht maar je moet toch nog even die laatste examens doorstaan om even van de zomer te kunnen genieten. Studeren is altijd een echte rollercoaster van emoties en bij de meeste blokkers onder ons ziet een dag er ongeveer zo uit :

8u: vroeg opstaan

Je wilt op tijd beginnen zodat je minimum een goede acht uur kan blokken vandaag. Je wekker gaat af en springt meteen (na 9238384 keer te snoozen) je bed uit om je ochtend goed te beginnen.

9u30: een evenwichtig ontbijt

Geen betere manier om je brein in gang te zetten dan met een goed ontbijt! Uiteraard ga je voor een kommetje havermout of yoghurt met granola want dat is evenwichtig en stimuleert de hersenen. Oké, het stuk pizza dat je erbij eet niet maar who’s counting?

10u: start to blok

Nu ga je er toch echt aan beginnen want het is tenslotte al 10 uur. Met volle moed neem je alle benodigheden en zet je je brein in gang!

10u05: toch nog iets vergeten

Je was net  goed bezig (voor de volle vijf minuten) wanneer je beseft dat je geen snacks hebt meegenomen! Laten we eerlijk zijn: een blokdag is niet compleet zonder een hele reeks knabbels op je bureau.

11u15: groepschat

Nu de meeste andere studenten ook op gang zijn gekomen begint de horror: de groepschat meldingen. Uiteraard stuurt iedereen gewoon berichtjes naar elkaar voor morele steun en zeker niet om nog notities en samenvattingen door te sturen. Als goede studenten zijn we perfect voorbereid!

11u55: is het al tijd voor een pauze?

Je bent nu toch al een goede 2 uur bezig (we ronden af hé) en het is nu toch wel echt tijd voor een lunchbreak want van al dat s(nacken)tuderen heb je echt wel honger gekregen.

12u30: back to work

Je bent van plan om terug te gaan werken maar je staat voor een dilemma: je netflix aflevering uitkijken of weer gaan studeren.

13u00: really back to work now

Nu je aflevering eindelijk gedaan is ben je terug aan het werk en helemaal klaar om er terug aan te beginnen. You can do this!

13u45: verwarring

Je hebt al de helft van je cursus geblokt maar merkt opeens dat je deze slides nog nooit hebt gezien. Waar was je toen die in de les verschenen of beter waar (bij welke tv-serie) zat je toen met je gedachten?

 

14u33: afleiding

Je focus begint langzaam aan te verzwakken en plots wordt alles interessant. Toch even opzoeken welke vogel er voor je raam zat misschien want dat is echt essentieel om te kunnen studeren!

16u00: break time

Je kan nu toch echt wel een pauze gebruiken na al dat denkwerk. Tijd om even te gaan joggen of voor een vieruurtje want you can never have too many snacks!

16u44: We vliegen erin

De laatste uurtjes van je blokdag gaan in, het moment om nog even volle gas te geven. Met veel energie begin je terug die oh zo geliefde cursussen te bestuderen!

18u: de finish

YOU MADE IT! Je hebt weer een dag blokken overleefd en hebt al die interessante leerstof volledig geabsorbeerd. Je bent helemaal klaar om voor dat examen te slagen.