Is het oké om het huiswerk waar een persoon hard heeft aan gewerkt en gezwoegd letterlijk te kopiëren en plakken? Dan met de eer gaan lopen en uiteindelijk betere punten krijgen dan het origineel werk? Nee toch? Waarom is blackfishing dan wel oké?

Fun & tricks.

Blackfishing is cute little trick”waarbij blanke meisjes zich online voordoen als zwarte meisjes of iemand van een mixed race. Onze huidskleur, lippen, haren, weaves en vlechten,… alles wordt letterlijk overgenomen. Maar natuurlijk zonder de zwarte problemen over te nemen. 

Mensen willen zwart zijn, maar niemand wilt de zwarte problemen. Deze meisjes krijgen veel branddeals, worden gebruikt bij #blackgirlmagicen staan op sites om de schoonheid van de zwarte vrouw te vieren. Maar ze zijn zelf niet zwart. Hierdoor worden er ook veel kansen van echt zwarte meisjes en vrouwen afgenomen. And that’s not how shit works. Ik snap dat je onze melanin skin mooi vind. Ik vind het zelf ook heel mooi. Maar je neemt onze zwarte problemen erbij, anders you’re free to leave. 

Bron : Twitter

Het begint met een “K” en eindigt met een “N”.

Blanke vrouwen laten hun gezichten en lichamen zo veranderen dat ze steeds meer op zwarte vrouwen lijken. Ze nemen een spray tan of gaan naar de zonnebank, hebben lipfillers en vergroten hun kont. Om gepraisedte worden met kenmerken waar ik of andere mensen om gepest worden. Er is een familie die hier erg voor bekendstaat. Ik zal hun naam niet noemen, maar het begint met een “K” en eindigt met een “N”.

Racisme.

We kunnen zelf niet kiezen wanneer we zwart willen zijn, het van ons gezicht afwassen wanneer het ons uitkomt. Als we geconfronteerd worden met racisme kunnen wij “het zwart” ook niet van ons gezicht afwassen. En daarom is blackfishinga no-go. Maar ja, with that being said, ik ben toch blij dat ik zwart geboren ben, zodat ik niet al mijn geld moet verschijten om zwart te lijken.