Deze zaterdagavond 9 maart 2019 ben ik naar het concert van Bastille geweest “Still Avoiding Tomorrow” . Voor die Bastille niet kennen kan ik jullie verzekeren dat het 1 van de beste bands is die ik ken. Ze brengen songs in de genres: indierock, indiepop en synthpop. Je kan ze o.a. kennen van hun hits: ‘Pompeii‘, ‘Quarter Past Midnight‘ en ‘Happier‘.

Het concert vond plaats in het sportpaleis en nam deel uit deel van hun tour “Still Avoiding Tomorrow”. Als voorprogramma kwam Akine en Lewis Capaldi. Over Akine kan je lezen in mijn ander blogbericht.

Lewis Capaldi had jammer genoeg moeten afzeggen wegens ziekte. Echt super jammer want van hem ben ik echt fan. Lewis Campaldi is een singer-songwriter die je kan kennen van zijn liedjes: ‘Someone You Loved‘ en ‘Bruises‘. MAAR ik ga hem wel zien tijdens Rock Werchter, dus dat verzachte de pijn wel.

Ik was goed op tijd naar het sportpaleis gekomen samen met 4 vriendinnen. We waren een halfuur voor Akine aangekomen en anderhalf uur voor Bastille. We stonden dus redelijk goed vanvoor langs de linkerkant van het podium. Na lang wachten was het eindelijk zo ver, een magisch moment toen ik Dan (de leadzanger) het podium zag oplopen.

Tijdens het begin van de show hing er een groot wit doen voor het podium. Dat zorgde dat we de band nog niet konden zien maar enkel hun schaduwen wat wel een leuk effect had. Het witte doek viel op het perfecte moment naar beneden. Tijdens de drop van het lied ‘I Know You‘. Het publiek ging uit zijn dak!

Ongelofelijk vind ik het wanneer een band nog beter is live dan op hun cd. Ze brengen tijdens hun show niet enkel liedjes maar ook veel sfeer. De drummer Woody zorgde voor de meeste ambiance, geweldig om hem achter zijn drumstel te zien zitten en alles te geven!

Iets kenmerkend aan de band is dat Dan bijna altijd door het publiek gaat. Wat dit keer ook is gebeurd. Je gaat het misschien niet geloven maar hij kwam recht op onze groep af. Echt maf om oog in oog te staan met Dan Smith. Op dat moment wist ik echt niet wat ik moest doen. Ja wat moet je doen als je grootste idool ineens vlak naast u staat? Ik heb hem een beetje ongemakkelijk aangeraakt aan zijn schouder en HELLOOOO gezegd. Dat was ongetwijfeld het aller mooiste moment van het concert!