De Antwerpse kunstenaar Beiron Brouwers trekt binnenkort met zijn nieuwste werken naar kunstgalerijen in Dubai en Hong Kong. Door het winnen van de ‘COCA-wedstrijd’ (centre of contemporary arts) in augustus 2018 opende voor Brouwers de deuren naar een internationale carrière. COCA is een Nieuw-Zeelandse kunstgallerij die de beste kunstwerken wereldwijd verzamelt en tentoonstelt.

Beiron Brouwers met zijn werk 'The Grapes'.
Beiron Brouwers met zijn werk ‘The Grapes’.

Brouwers probeert met mijn werk alledaagse emoties vast te leggen op canvas. Zijn kunstwerken centreren zich rond Beiron’s perceptie op sociale media. Hij probeert vooral de donkere en harde emoties die hij ervaart over te brengen op een mooie en luchtige manier.

“Als beroepsschilder begon ik op 20-jarige leeftijd. Ik schilder vooral voor opdrachtgevers en voor mijn eigen vernissages. Op deze gelegenheden stel ik mijn werk tentoon aan eventuele kopers.”

Onder andere ‘’The Grapes”, een stilleven van Brouwers werd op deze manier onlangs verkocht. Het wordt geplaatst in het Antwerpse Pasta-Hippo-Vino, die gekend is voor hun Italiaanse wijnen. Vanaf morgen kan je het er gaan bewonderen.

Jolien Engelen