Antwerp Art organiseert voor de vierde keer op rij het Antwerp Art Weekend. Nog tot en met zondag 27 mei kan je bij 60 (!) Antwerpse galerijen en musea terecht voor een intense kunstbelevenis. Ook de Antwerpse modeacademie doet mee. Er staan heel wat exclusieve tentoonstellingen op de planning. Bovendien is het evenement helemaal gratis dus what are you waiting for?

Het driedaags evenement wordt jaarlijks georganiseerd wordt door Antwerp Art.De hedendaagse, Antwerpse kunstcène is eentje om fier op te zijn en dat mag dit weekend eens goed gevierd worden.

Onze stad is gunstig gelegen naast andere kunststeden als Brussel, Parijs, Rotterdam en Keulen. Hierdoor is Antwerpen vandaag de dag een thuis voor vele internationale kunstenaars. De stad herbergt bovendien heel wat internationaal gerenommeerde musea, galerijen en pop-up initiatieven. Deze mogen nu dit weekend eens extra in de kijker worden gezet.

Exclusief

Het is voor vele kunstliefhebbers onder ons dé unieke kans om van al het schoon te genieten dat Antwerpen te bieden heeft. Enkel tijdens dit weekend gelden aangepaste openingsuren in de musea. Het driedaagse evenement verspreid zich over de hele stad en op verschillende locaties kan je terecht voor  exclusieve lezingen en performances. Let op: veel tentoonstellingen zijn tijdelijk dus het is echt wel now or never.

Het volledige programma vind je hier

De Studio: the place to be

Voor elk evenement in De Studio nodigt de organisatie een andere curator uit. Deze editie is het de beurt aan ABC Klubhuis die de tentoonstelling over beeldende kunst verzorgt. Helena Kritis en Liene Aerts staan in voor de videotentoonstelling, Federico Acal zorgt voor fascinerende performances.

Party time

Dit wil je écht niet missen:  de Nacht van de Beeldende kunst is ongetwijfeld één van de hoogtepunten tijdens het Antwerp Art Weekend. De Studio, de centrale hub van het Antwerp Art, wordt zaterdagavond omgetoverd tot de ultieme feestlocatie voor iedereen die het bestaan van hedendaagse kunst wil vieren. Ideaal om vlak voor de examens nog eens de beentjes los te zwieren.

Adres: Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

© extracitykunsthal