Margot (22) Opvoedster voor mensen met een beperkingA

Op mijn 16 jaar wist ik zeker dat ik anders was: lesbisch. Voor het eerst had ik sterke gevoelens voor een meisje. In het begin wist niemand dit en spraken we dus af in het geheim. Heel lang heb ik erover nagedacht hoe ik het aan mijn ouders moest vertellen.

Mijn vriendin kwam soms bij ons slapen maar dan gewoon als een ‘goede vriendin’ maar dat was natuurlijk niet zo. Na een tijdje hadden ze het wel door en gaf mama soms niet zo’n fijne commentaar. Na een relatie van een half jaar heb ik het verteld.

Het was 1 januari. Ik dacht: nieuw jaar, nieuwe start. Uiteindelijk was het helemaal niet zo erg. Mijn ouders en familie reageerden wel redelijk positief. Mijn vrienden reageerden echt top, dan merk ik wel dat de nieuwe generatie er absoluut geen problemen meer mee heeft. Momenteel kunnen er zelfs grapjes over gemaakt worden en dat wil zeggen dat het nu echt aanvaard wordt.