Er is iets onweerstaanbaars aan de magische combinatie van worst en brood. Plus het feit dat het maar anderhalve euro kost, kan je toch niet anders dan iedere pauze je vol te proppen met worstenbroodjes?!

We love worstenbrood, but it’s time for change peeps. Wij (Chiara, Machteld, Ilene en Annabet) gingen als verantwoordelijke tweedejaars op zoek naar alternatieven. Geloof het of niet, de wereld heeft meer te bieden dan worstenbrood.

Yo cheap girl Annabet raadt je de app ‘Too Good To Go’ aan. Niet alleen super goedkoop, maar je draagt ook je steentje bij in de bestrijding van voedselverspilling. Het concept? Via de app kan je voor een klein prijsje, restjes afhalen bij verschillende restaurants en foodketens. Zo heb ik al eens voor 6 euro een sushi lunchbox van de Sushi shop gehaald, heerlijke hartige taarten van Les Tartes Françoise en een gezond pakketje van de Exki. Soms kan je zelf kiezen uit de restjes, andere keren is wat je meekrijgt een verrassing.

Exki 4, 5 euro voor ALLES (prijs: driedubbele waarde)

Sushi Shop 6 euro via de app (originele prijs: 14 euro)

Les Tartes de Françoise: 5,99 (originele prijs ook rond de 14 euro)

Annabet

 

Meal prepping

Wanneer je een student op kot wordt, komen geldzaken opeens heel dichtbij. En wanneer je – net zoals mij – graag naar feestjes gaat en je weekgeld dus iedere week opgaat aan alcohol, dan moet je goedkope alternatieven zoeken voor je maaltijden. Of niet eten, maar dat raad ik jullie allemaal af. Mijn aanbeveling voor de arme studentjes: meal prepping!

Als je naar de supermarkt gaat, kijk dan in de onderste rekken. Daar is alles goedkoper. Plan een avondje met vriendinnen en bereid een heerlijke maaltijd voor weinig geld. En zorg voor veeeeeel eten. Je krijgt het hoogstwaarschijnlijk niet op (je gaat nog niet eens op de helft geraken), maar gezelligheid gegarandeerd! En eten voor op school voor de rest van de week, zeker gegarandeerd!

PS: als je sushi maakt, wees voorzichtig als je sojasaus mee naar school neemt. Dat kan lekken, en sommige leerkrachten zijn daar niet zo gelukkig mee.

 

Nabijheid van school: ***** (want je moet het gewoon meenemen naar school)

Prijs: ****

Vegi: *****

Sfeer en gezelligheid: *****+

Machteld

 

Eten doen we allemaal graag. Het liefst zo goedkoop mogelijk, want  we zijn immers arme studentjes. Verder is het belangrijk dat het voedzaam genoeg is… Al die lange lesuren overleven,, dat gaat niet bepaald op een lege maag.

Lieve studenten, ik heb de ultieme oplossing voor uw lege portefeuille en knorrende maag.

Iedereen kent de Delhaize in de Stadsfeestzaal. Als je langs de grote ingang binnenkomt staat er een uitnodigend buffetje voor je klaar. Allemaal gerechten van the foodmaker. Je hebt er een koud buffet met verschillende soorten pasta, falafel, groentjes,… en je hebt er een warm buffet. Dat warm buffet bestaat vaak uit pasta, gebakken rijst en als je heel lucky bent.. lasagne! Volgens mijn collega’s op het werk toch wel een van de smakelijkste lasagnes waar ze hun tanden al in hebben mogen zetten.

 

Een klein potje kost je 3,49 om te vullen. Een medium 5,49 en het grootste 7,49 euro.

Mijn tip: pak het klein potje, vul het, plet het, en vul het met nog meer van dat goed spul.

Et voila! Een maaltijd voor nog geen 4 euro!

Graag gedaan

RATING

Nabijheid van school: *****

Prijs:****

Vegi:***

Sfeer&gezelligheid:*** (je moet het uiteraard wel on the go eten!)

Chiara

 

Als student is het niet altijd gemakkelijk om lekker te eten tegen een democratische prijs. Je wilt een beetje op je geld letten, maar ook een fatsoenlijke maaltijd binnen hebben. Dat wil zeggen van elke groep uit de voedseldriehoek iets. Tegenwoordig zijn er op veel scholen studentenrestaurants aanwezig waar je snel eten kan halen, dat meestal ook lekker en goedkoop is. Wanneer het studentenrestaurant op mijn campus dicht gaat (om 15u al) kan je alleen niets meer kopen. Dat is vaak één van mijn ergernissen. Als je tot 19u les hebt, wil je toch om 16u graag nog iets eten. Meestal ga ik dan naar de Delhaize, want die is dicht in de buurt! Zelfs voor een stom flesje Cola zou ik ook naar daar gaan. Want in de automaten op school kost dat al snel bijna 2 euro ! Het zou voor studenten echt heel gemakkelijk zijn als het studentenrestaurant tot half vijf zou open zijn.

 

Er zijn in Antwerpen ook veel restaurantjes in de buurt waar je ook heel lekker kan eten voor een klein prijsje. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Lunchbox, Barnini, Kaffeenini,…Daar valt echt niet over te klagen. Zeker als je op kot zit kan je op veel plaatsen terecht. Ik zit niet op kot, dus voor mij is het meestal eten uit de cafetaria of Delhaize. Natuurlijk is het nog steeds het beste om zelf je eten te koken, want er gaat niets boven een vers klaargemaakte maaltijd. Dat is bovendien ook meestal het goedkoopste. Je kan natuurlijk ook in Hotel Mama vragen om een deel van jullie maaltijd in te vriezen en mee te nemen naar je kot. Ook dat is lekker en goedkoop! Voor de kotgangers onder ons geef ik ook even een rating van de Lunchbox.

En eet smakelijk !

 

Nabijheid van school:*****

Prijs:****

Vegi:***

Sfeer&gezelligheid: ***

Ilene

 

Nu je onze tips hebt gelezen, hopen we je te hebben geïnspireerd om veel, lekker en goedkoop te gaan eten in en rond de campus.

Tot de volgende!

Annabet, Chiara, Machteld en Ilene