Lisa Weyns is een 19-jarige studente ergotherapie aan Campus Spoor Noord van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Ze woont in Lokeren, maar ging als kind vaak met haar ouders naar Antwerpen. Ze koos dan ook voor Antwerpen als haar studiestad. Momenteel is haar favoriete locatie het kolossale Museum Aan de Stroom, of kortaf het MAS.

“Het is zalig om op een zomeravond hier op het dak te genieten van de zonsondergang. Super romantisch!”, zegt Lisa opgewekt. Jammer genoeg komt Lisa’s vriend niet zo graag in Antwerpen, maar dat houdt haar niet tegen om met volle teugen van de stad te genieten met haar klasgenoten. Ze komen steeds in de omgeving van het MAS terecht, zoals aperitieven in de zalige zomerzon onder de boompjes.

Als Lisa niet gezellig zit te ontspannen in de buurt van het MAS, zit ze op haar kot of op school. Ze zit ondertussen in het tweede jaar ergotherapie op Campus Spoor Noord. En ze studeert met een doel; later wil ze ergotherapeut zijn tijdens de revalidatie. Ze is opgelucht dat ze voor Antwerpen koos, omdat ze zeer doelgroepgericht opgeleid wordt en zo kan ze zich nu al focussen op revalidatie. Door een jaarlijkse stage, kan ze ook al heel wat ervaring opdoen.

“De Evanna ligt daar! De boot van Gert Verhulst”, zegt ze enthousiast. Tijdens Gert Late Night zakte ze geregeld af naar de boot samen met haar vriendinnen. “Tijdens de les zagen we de oproepen op Facebook verschijnen en dan moesten we daar wel naar toe gaan”, bekent ze. Op het terras genieten van een drankje, ijsjes gaan eten… Ze deed het allemaal. Ook woonden haar klasgenoten vaak de opnames op de Evanna bij. De studenten ergotherapie zijn dus ook op de boot graag gezien.

Het MAS bezorgt haar een stroom aan ontspanning. “Boven, al kijkend naar ‘t Stad, vind ik rust”, vertelt ze. En zo ontdekte ze ook dat sommige terraszeilen van de vele restaurants leuke opschriften hebben. ‘Hungry after climbing MAS?’ staat er op de Ellis Gourmet Burger te lezen. Volgens haar ook een lekker restaurant. En zo heb je er nog meer. “In de buurt van het MAS zijn er heel veel gezellige cafétjes en alles ligt in de buurt. Je hebt hier ook van die ouderwetse schipperscafés. Dat is eens iets anders dan een hippe koffiebar, ook al zijn die hier ook aanwezig. Een aanrader”, sluit ze af.