Veel bekende pop, hiphop nummers zijn niet geschreven door de zangers zelf. Heel wat mensen weten niet dat er een persoon is die, achter de schermen, die teksten schrijft, de muziek maakt en zorgt dat die teksten bij de artiest passen. Ik wil jullie voorstellen aan Tayla Parx. Zij is 25 jaar, zingt, schrijft en maakt muziek. Zelf is ze niet zo bekend maar de mensen waar ze muziek voor maakt zijn wel enorm populair. In deze blogpost wil ik Tayla Parx haar verdiende credits geven.

Toen ze 19 jaar oud was, kreeg ze een contract bij de Amerikaanse music publishing group: Warner Chappell Publishing. Sinds dan is het alleen maar bergopwaarts gegaan. Ze heeft meegewerkt aan de albums van Ariana Grande, Khalid, Jennifer Lopez, Mariah Carey, The Internet, Chris Brown en nog velen meer. Tayla schreef de nummers “Thank U, Next” en “7 Rings”van Ariana Grande. Dit zijn nu Ariana’s twee meest beluisterde nummers.

Natuurlijk schrijft ze ook muziek voor haarzelf want deze vrouw kan bangelijk goed zingen. Ze was het voorprogramma in de tour van Anderson Paak. Ik heb haar leren kennen voor het concert van Anderson. Ze zingt alsof het niets is. Al haar hoge noten kwamen er zo soepel uit dat ik even dacht dat ze playbackte. Dit was uiteraard niet het geval, ze is gewoon enorm getalenteerd. Ik was haar naam niet vergeten en heb haar de dag erna meteen opgezocht. 

Haar bekendste nummer is “I Want You”van haar recentste album We Need To Talkdat dit jaar uitkwam. Het nummer heeft 1,3 miljoen views op Youtube. 

Bron: Instagram