Plastic is passé. Het is ondertussen meer dan duidelijk dat plastic niet veel goeds doet. Daarom wil de bewustwordingscampagne ‘Mei plasticvrij’ iedereen aanzetten om deze maand het gebruik van wegwerpplastic te verminderen. En dat is niet eens zo moeilijk.

Bespaar onze oceanen van vetzakkerij

Als je weet dat er wereldwijd elke minuut 1 miljoen (!) plastic waterflessen worden gekocht, dat er elke minuut één vrachtwagen vol plastic in de oceanen terechtkomt, dan kan je niet anders dan je steentje te willen bijdragen, toch? Koop dus geen waterflesjes meer en gebruik kraantjeswater. Als je dat minder lekker vind, schaf dan eventueel een waterfilterkan aan. Koop een leuke drinkfles en zo bespaar je onze oceanen weer van een hoop vetzakkerij.

Fancy herbruikbare tas

“Zal ik er een zakje bijdoen of gaat het zo lukken?”. Het zal zonder plastic zak ook wel lukken. Tegenwoordig verkopen veel winkels leuke herbruikbare tassen. Shop dus een fancy exemplaar en vermijd al die onnodige plastic zakjes.

Rietjesalternatief

Een lekkere cocktail ziet er al meteen meer zomers uit met een gekleurd rietje. Maar dus ook pure vervuiling. Een metalen of glazen rietje biedt daarvoor de oplossing. Afwassen en hergebruiken!

Voor veel plastic producten bestaan milieuvriendelijke varianten. Op de website van https://info.meiplasticvrij.be/ vind je nog meer tips.