Wie vaker in Antwerpen rondhangt weet dat er een heleboel hippe adresjes zijn. Vooral ook om te ontbijten, lunchen, dineren of om een drankje te doen. Wil je dat graag op een speciale locatie of in een uniek concept? Hieronder een selectie van de leukste plekjes.

De was, de plas en de lunch

Sleur jij jezelf vaak naar de wasmand om de was te doen? Koppel het nuttige dan aan het aangename. Bij de Wasbar in Antwerpen draai je een wasje en geniet je terwijl van je lunch of ontbijt. Je hoeft natuurlijk geen was mee te nemen om lekkere huisgemaakte soepjes of bagels te gaan eten. In de hippe, jaren ’70 geïnspireerde bar ben je altijd welkom.

Waar? Graaf van Egmontstraat 5, 2000 Antwerpen
Melkmarkt 17, 2000 Antwerpen
Graanmarkt 15, 2000 Antwerpe

Meer dan een koffiebar

In hartje Borgerhout combineer je koffie en kunst. Maandelijks zijn er exposities van kunstenaars en ontwerpers, shows en nog veel meer artistieks. Ook kinderen kunnen zich er amuseren, overal zijn kleurpotloden en kleurplaten te vinden.

Waar? Sergeyselsstraat 2, 2140 Borgerhout

Wijnbar

Niet alleen koffiebars zijn booming business. Ook wijnbars zijn helemaal hip! Bij BarBel drink je een heerlijk wijntje op een prachtige locatie. Zowel het interieur als de tapaskaart zijn zuiders geïnspireerd. Met wat hapjes en een wijntje beleef je een gezellige avond.

Waar? Vrijdagmarkt 1, 2000 Antwerpen

Italië in Antwerpen

Op één van de mooiste pleintjes van Antwerpen, de Dageraadplaats, vind je een stukje Italië. Pici is de favoriete bestemming van pastalovers, want hun pasta’s zijn allemaal heerlijk vers. Je kan de chefs zelf de pasta zien draaien in het midden van het restaurant. Met vintage zwart-wit foto’s uit Italië aan de muur waan je je op een terras in Venetië. Bovendien zijn hun groenten en kruiden allemaal biologisch, nog een extra pluspunt!

Waar? Dageraadplaats 13, 2000 Antwerpen

Huiskamerrestaurant

Een moeder en een dochter, Hilde en Fien, nodigen iedereen uit in hun huiskamer. Ze koken altijd vers met seizoensproducten. Het idee is dat iedereen kan aanbellen en aanschuiven aan tafel. Het diner bestaat uit 3 gangen, je kiest zelf welke je mee-eet. Aan het einde van de rit betaal je voor wat je at. Een tip als je zin hebt in een gezellig diner in huiselijke sferen.

Waar? Borsbeekstraat 115, 2140 Borgerhout