Als je aan goedkoop studenteneten denkt, dan zijn een eurodeal van de McDo of een vettige dürum van pita d’oude Stad natuurlijk een vaste waarde. Maar soms mag het wat voedzamer, dus ga dan zeker naar:

  • Falafeltof in de Hoogstraat. Hier kan je – hoe raadt je het- falafel eten. Maar zeg nooit zomaar falafel tegen falafel van Falafeltof want dit is serieus de beste van ’t stad. Toch goesting in iets anders? Probeer dan zeker ook de sabih of shakshuka. Alles is super vers en je kan zelf je toppings kiezen bij de salad bar. Falafel zéér tof dus. Ik word hier niet voor gesponsord voor de duidelijkheid.
  • Dicht bij de Groenplaats heb je Pick & Mex. Mexicaans, grote porties en cheap. What’s not to like? Taco’s, nacho’s, plato’s, quesadilla’s en burrito’s: je vindt hier zeker je ding. Bij ieder gerecht kan je kiezen tussen beef, chicken, chili con carne of de vegetarische optie. Je bepaalt ook zelf de ingrediënten. Om de pikante jalapeños door te spoelen kan je een desperado met een limoentje drinken of Jarritos, een soort van Mexicaanse frisdrank.
  • Mijn persoonlijke favoriet is Ting kee mie. Het Chinese noedelrestaurant ligt midden in de Van Wesenbekestraat, ook wel bekend als China Town. Je kiest zelf je noedels: Chinese mie, rijst- of udonnoedels. Dan kies je wat er nog in je soep mag: dumplings, eend, inktvis, visplakjes, vis- of garnaalballetjes, varkens- of rundvlees. Et voilà, een authentieke dampende kom noedels. Het water loopt me al in de mond. Het zit hier altijd vol met Antwerpse Aziaten, dus dan weet je dat het goed is. Smakelijk!