Vandaag staakt het openbaar vervoer, again, hoor ik iedereen zeggen. Exact, het is nog geen 2 weken geleden. Hier zijn zeven redenen waarom deze staking de hel is voor studenten.

1. Je had/hebt natuurlijk juist vandaag verplichte lessen

Heel de week bepaal je je eigen lessen (don’t skip class, kids!), behalve die ene dag vol verplichte lessen. Natuurlijk staken ze juist op die dag,….

2. Het vriest??

Het koude weer is natuurlijk voor niemand leuk, maar wij zijn nog zo een jonge studenten. Ons babyvelletje kan niet tegen de gure wind en de sneeuw.

3. Let’s be honest: de batterij van onze smartphone is snel leeg, wat moeten we dan in godsnaam doen tijdens het wachten?

En natuurlijk zijn alle metro’s al meegenomen. Dan maar wat studeren?

4. Je kan bij niemand zagen

Je kan natuurlijk wel je frustraties uiten op Twitter en vage antwoorden krijgen van de NMBS en De Lijn, maar er zijn niet echt “vakbonden” die instaan voor de studenten die tijdens stakingen niet op school geraken.

5. “De staking was op voorhand aangekondigd, je moest er maar geraken”

Euh, met twee werkende ouders? Met de fiets vanuit de polder komen, ofwat? Ik heb geluk dat ik een kot heb, wat een hel anders.

6. Je mist de vrienden die er niet geraken

Oh, de stress, gaan mijn vrienden er geraken? Moet ik alleen in de aula zitten? Komen ze te laat? Of gewoon helemaal niet? Om een mental breakdown van te krijgen.

7. Het is gewoon irritant

Wij zijn jongeren, wij hebben al zorgen genoeg. Gaan we vanavond uit? Morgen les om 8u… Zou ik die dure broek kopen? Dat betekent 3 dagen 1 euro – deals van McDonalds…

Komt er nog een staking bij ook. Pfffttt.