De kleren met karakter, de unieke designerstuks en de lichte muffe geur. Thriftshoppen! Vrijdag 3 mei is er in de Otto Veniusstraat “De Kringwinkel” geopend. Daarom 6 tips als besluit om thriftshoppen een kans te geven.

TIP 1 : Wees voorbereid!

Thrift shopping zonder een duidelijk doel is net als winkelen voor boodschappen met een lege maag. Het is doenbaar, maar helemaal niet ideaal. Wees daarom goed voorbereid en weet op voorhand wat je zoekt en wat je helemaal niet zoekt. Anders zie je door het bos de bomen niet!

TIP 2 : Draag iets comfortabel 

In thriftwinkels is het vaak druk en zijn er niet altijd genoeg pashokjes, dus de kans is groot dat je in de winkel zelf dingen moet passen. Draag daarom comfortabele kleding en sportschoenen waar je je goed in voelt

TIP 3 : Neem je tijd

Thrift shopping is net als voorspel, neem je tijd en wees niet overhaastig. Je kan niet even snel gaan thriften, hiervoor moet je echt je tijd nemen en het rustig doen.

TIP 4 : Blijf niet op één plek

Kijk echt overal rond, misschien vind je wel iets leuks bij de jongenssectie omdat iemand het fout heeft weg gehangen. 

TIP 5 : Liefde op het eerste gezicht

Koop enkel waar je echt instant vlinders in je buik van krijgt, heb je dit gevoel niet? Laat het dan liggen voor de volgende persoon. Bij thrift shopping kan je je aanwinst niet terugbrengen of retourneren, wat je bij andere winkels wel kan. 

TIP 6 : Nakijken

Kijk altijd na of hetgene wat je wilt kopen niet te beschadigd of vuil is. Is het heel vuil en denk je dat je het niet meer schoon krijgt, laat het dan liggen.