Britt van Marsenille testte onlangs in het programma Factcheckers uit of je makkelijk geld kan verdienen met Instagram. Het feit is gecheckt en blijkt niet te kloppen. Twee maanden lang heeft ze onder de naam @i_am_blondielocks een poging gewaagd om geld te verdienen met het sociale media platform Instagram, zonder al te veel succes echter. Daarom lijsten we hier 5 tips voor je op hoe je wel snel veel volgers kan krijgen.

  1. Een feed

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste tip: een feed hebben. Dit betekent dat al je foto’s een geheel vormen en mooi bij elkaar passen. Je kan via verschillende apps zoals Unum, Planoly, … kijken hoe je nieuwe foto bij de andere zal passen zonder dat je hem al gepost hebt op Instagram. Een minimalistisch thema doet het gemiddeld beter dan een drukker thema. Vaak steekt er uren werk in het bewerken van je foto’s, maar het loont wel als je wil doorbreken met je profiel.

2. Wees actief

Ook hier steek je uren werk in, maar het is van groot belang. Als je wil dat mensen je foto liken en er een reactie onder plaatsen, moet je dat zelf ook bij anderen doen. Voor wat hoort wat, zeggen ze. Zorg er ook voor dat je niet zomaar bij iedereen dezelfde reactie plaatst. Het is belangrijk dat je echt een persoonlijke opmerking geeft en niet één die gekopieerd en geplakt is. Zo sluiten we naadloos aan bij tip 3.

3. Wees uniek

Ondertussen zijn er miljoenen accounts op Instagram en je wil natuurlijk opvallen. Dat gaat alleen als je iets doet wat nog niet veel mensen gedaan hebben. Je moet zorgen dat je opvalt, ‘stand out from the crowd’. Soms is jezelf zijn niet genoeg en moet je een extra inspanning doen om opgemerkt te worden. Zo kan je bijvoorbeeld je foto’s bewerken op een manier waarop niet veel mensen dat doen.

4. Kwaliteit en kwantiteit

Hoe meer je post, hoe sneller je groeit en hoe meer mensen je zien. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je niet zomaar iets post. De kwaliteit is misschien zelfs nog belangrijker dan de kwantiteit. Zorg er altijd voor dat je foto’s met een goede kwaliteit plaatst. Niet iedereen kan een professionele fotograaf betalen, maar misschien is er wel een vriend of vriendin met een camera of een gsm met een goede kwaliteit. Wees zeker niet bang om aan hen eens te vragen of ze een foto van je willen nemen.

5. Doe het met plezier

Als je tegen je zin foto’s trekt en posts van andere mensen liket, kan je er beter mee stoppen. Als het zo makkelijk zou zijn om er geld mee te verdienen, zou iedereen ondertussen al gestopt zijn met zijn/haar job om “gewoon” maar wat foto’s te plaatsen op een app. Er kruipt natuurlijk heel veel werk en tijd in, maar dat is bij eender welke job. Daarom is het ook belangrijk dat je het graag doet! Je volgers hebben het meteen door of je dit uit passie doet of gewoon omdat je er “makkelijk” geld mee kan verdienen