Een vervaagde foto van mensen die aan het dansen zijn op een festivalterrein
  • Boek op tijd

Zorg dat je er zo snel mogelijk bij bent met het kopen van je tickets. Op deze manier ben je niet alleen zeker dat je tickets hebt, maar de meeste festivals hebben ook een korting voor mensen die er het vroegst bij zijn. Er wordt vaak gewerkt met waves, waarbij er per wave een bepaald aantal tickets beschikbaar zijn. Deze waves worden telkens duurder. Als je niet van plan bent om op de camping te overnachten kun je als ‘vroegboeker’ de beste hoteldeals ( of iets anders) regelen.

  • Outfit

Een festival is geen modeshow, maar natuurlijk wilt iedereen er goed uitzien. Toch moet je zeker rekening houden met het praktische aspect van je outfit. Rekening houden met de weersomstandigheden en de ondergrond van het festivalterrein is een must. Zo vermijd je dat je beste schoenen onder de modder zitten of je met gescheurde, nieuwe kleren uit een mosh pit komt. Je kunt er perfect ‘hip’ uitzien in oude, comfortabele kleren en afgetrapte sneakers.

  • Water

Bij een festival komt er zo goed als altijd alcohol bij kijken. Dat is niets nieuws en ook zeker niet iets dat moet verdwijnen. Wel is het erg belangrijk dat er naast al het alcoholconsumptie ook veel water wordt gedronken. Genoeg water drinken is de key achter een goede en gezonde festivalervaring. Probeer er ook voor te zorgen dat je af en toe iets zout en iets zoet binnenkrijgt. Eet genoeg!

  • Insmeren

Insmeren is een must. Vaak wordt onderschat wat de invloed is van de zon op de huid, en zeker op festivals kan dit voor problemen zorgen. Een verbrande huid hebben op drukke plaatsen is nooit leuk. Indien je dit vergeten bent, kun je proberen langs de Eerste Hulp gaan. Op de meeste festivals is dit verkrijgbaar, maar neem altijd voor de zekerheid je eigen tube mee want dit is niet overal het geval.

  • Extra batterij

Een festivaldag kan lang duren en de kans is groot dat je weleens je vrienden kwijt geraakt op het terrein. Als je gsm dan plat is en je weet niet hoe je ze moet contacteren, heb je een probleem. Neem dus zeker altijd een draagbare oplader mee naar het festivalterrein. Op bepaalde festivals kun je ook een powerbank huren of naar een oplaadpunt gaan.