Yara Rymen op 6 mei 2019

Elke wildhearted muzieliefhebber krijgt graag zijn portie brutale drums, donkere bas, robuuste gitaar en krachtige stem. Wie een rocking soul heeft, zal gelukkig worden van deze vijf onstuimige evenementen die op de planning staan in Antwerpen in de maand mei. Klaar om je dansbenen aan te doen en je haren in het rond te laten vliegen?

1. Blue Cop Quintet

We komen op gang met een blues concert in jazzcafé De Muze in het hartje van Antwerpen. Het blues festijn vindt deze vrijdag 10 mei plaats op de Melkmarkt en zal je rocking soul strelen met de blues sfeerdie elke wildhearted muziekliefhebber in zich heeft.

De instrumentale band Blue Cop Quintet bevat trompet, tenorsaxofoon, piano, contrabas en drums. Als dat niet belooft goed te worden! Ben jij net zo geïnteresseerd in dit olijke vijftal als ik? Ga dan deze vrijdag naar De Muze om 22u ’s avonds, de inkom is volledig gratis!

Info @ https://www.facebook.com/events/360242977918751/?active_tab=about

Bron Afbeelding: Facebook De Muze

2. Gone But Not Forgotten

Dacht je dat je kon rusten? Nee, hoor! Na zo’n kalme blues avond gaan we er helemaal tegenaan! Negen bands en een aantal dj’s uit de Antwerpse punk/hardcore-scene zullen zich deze zaterdag op 11 mei van hun beste kant laten zien.

Het kleine festival speelt zich af in muziekclub Trix te Antwerpen en zal gegarandeerd een onvergetelijke avond vol warmte worden. Hupsakee!

Wat je kan verwachten van de avond zijn onder andere trashband Toxic Shock die speciaal voor deze gedenkwaardige avond terug naar hun roots keert en de streetpunkers van The Agitators die nog één keer op het podium willen stralen om hun overleden drummer Markus te eren.

Oorspronkelijk was het evenement bedoeld als eerbetoon naar de Antwerpse punk en hardcore die de afgelopen jaren veel deelgenoten heeft verloren. Maar een avond vol van herinneringen bloeide al snel uit tot een heuglijk festival in Trix. Ben jij ook van de partij?

Info & tickets @ https://www.trixonline.be/nl/programma/gone-but-not-forgotten/2266/

Bron afbeelding: NOPE, de eerste groep die speelt!

3. Mama Killa & Little Villains

Zondag is rustdag maar maandagavond hang je weer vast aan een wonderlijk concert! Op 13 mei gaan we naar The Rocking Bull op de Sint-Katelijnevest in Antwerpen. Hier komen Belgische rockband Mama Killa en Little Villains met hard and heavy rock ’n roll.

Mama Killa is een rockband met invloeden van onder andere Pink Floyd, The Ramones, FNM, The Cure en Black Sabbath. Het verhaal over de enige echte “Mama Killa” als vervloekte zigeunervrouw die veranderde in een pop, vind je op hun facebookpagina…

Na de hevige Mama Killa komt de nog fellere Little Villains. Deze heavy rockband werd in 2006 opgericht door de legendarische Motörhead-drummer Phil “Philty Animal” Taylor, James Child van rockgroep Airbus en bassist Owen Street van Waxy en sludgeband Vails. Drummer Phil speelt jammer genoeg niet meer bij de band, maar dat houdt Litlle Villains niet tegen om nog op te treden! Samen met vervanger Chris Fielden, drummer van Airbus, gaan ze door en kun jij ze volgende week maandag in The Rocking Bull bezichtigen!

Info & Tickets @ https://www.facebook.com/events/391283035036187/

Bron Afbeelding: Facebook The Rocking Bull

4. Daniel Norgren

Van zware geluiden gaan we weer terug naar de rustigere klanken. Op dinsdag 21 mei om 20u komt Daniel Norgren naar de Roma in Antwerpen. De Zweedse singer-songwriter creëert een mengeling van roots, blues, folk en pop/rock.

Na zijn succesvolle The Green Stone-tour, verdween Daniel Norgren helemaal van de wereld. Waar is hij mee bezig? Werkt hij aan een volgende plaat? Het bleef stil. Maar na alles op een rijtje te zetten, kwam Norgren terug tot leven en verscheen zijn nieuwe plaat Wooh Dang op 19 april. Deze plaat werd in de herfst van 2018 opgenomen op een verlaten boerderij in de Zweedse bossen. Benieuwd naar dit meesterwerk?

Info & Tickets @ https://www.deroma.be/kalender/734/Wooh_Dang_Tour/Daniel_Norgren/

Bron Afbeelding: Tore Saetre on http://flickr.com

5. Hit Shit Pip Fist

We eindigen met ruige muziek… uiteraard! Hit Shit Pip Fist is een klein maar gezellig festivalletje in Het Bos te Antwerpen. Deze huiselijke concertzaal staat bekend om zijn alternatieve optredens, met op zaterdag 25 mei acht groepen die stuk voor stuk hun eigen, afwijkende ding doen.

Hit Shit Pip Fist doet dit jaar zijn eerste en waarschijnlijk ook laatste editie.

Dit omdat het is ontstaan uit het concertcollectief Hotsjumenas die zijn vijfde verjaardag viert en iets anders wou dan normaal.

De headliner Reverend Beat-Man beschrijft zijn stijl als “gospel blues trash primitive rock ’n roll”. Het speciale aan deze band is dat hij eigenlijk bestaat uit maar één man. De facebookpagina van Reverend Beat-Man beschrijft deze man als: “HE’LL MAKE YOUR BACK CRACK, YOUR LIVER QUIVER, AND YOUR KNEES FREEZE.” Dus dat belooft.

Ook de Brusselse screaming synth punkband Cry en garage-, rock- en (surf)punkband Meltheads zijn van de partij. Meltheads beschrijft zichzelf als “vier nozems die geen toekomst hebben en daarom maar op een gitaar zijn beginnen rammen”. Dat wil je toch voor geen geld van de wereld missen?

Ik heb er alvast zin in!

Info & Tickets @ http://hetbos.be/agenda/2019/5/25/#2435

Bron Afbeelding: Christophe Losberger on http://flickr.com