Zin in een koffietje met een stukje taart of een snelle lunch maar weet je niet waar naartoe? Well, I’ve got you covered! Antwerpen bruist van de hippe koffiebars, hier zijn er enkele in minder dan 10 minuten van de campus. 

Barnini

Barnini is samen met haar zusje Kaffeenini een van de bekendste koffiebars in Antwerpen. In het kleine maar gezellige tentje kan je terecht voor ontbijt, lunch en brunch. Naast speciale koffies en theeën worden hier overheerlijke bagels geserveerd. Geen fan van bagels? Gewoon een boke met choco of een tikkeneike kan natuurlijk, ook!  Barnini vind je terug op de Oudevaartplaats 10, maar 3 minuten van onze campus!

Adres: Oudevaartplaats 10

Wandelafstand: 3 minuten

Coffeelabs

In een zijstraat van de Meir vind je Coffeelabs. De place to be voor wie van gezond en lekker houdt. Je kan hier lekker ontbijten met banana pancakes of granola. De lunchkaart verandert dagelijks en geeft je telkens de keuze uit een vlees of veggie tartine, salade of soep. Frisdrank kan je hier niet bestellen, maar ter vervanging hebben ze heerlijke home made ice teas!

Adres: Lange Klarenstraat 19

Wandelafstand: 6 minuten

Glow

Glow is een klein, gezellig koffietentje, iets verder gelegen van de campus. De warme dranken zijn hier to die for. Naast gewone koffie hebben ze hier ook echte specialties, de ‘Latte Star’ bijvoorbeeld: een latte met whipped cream, oreo, caramel, chocolade saus en crispy crumble. Voor wie liever wat fris heeft, is de tropical breeze (ananas met kokos) een echte aanrader! Tussen 11.30u en 14u zijn alle tafels voorbehouden voor lunch, dan kan je kiezen uit sandwiches, croques en salades.

Adres: Melkmarkt 40

Wandelafstand: 10 minuten

Perruche

Ben je een broodjes- of soep lover, dan ben je bij Perruche aan het juiste adres. Een gezellige plek waar je dagelijks verse soep kan eten en gezonde broodjes kan nuttigen. Voor een specialer gerecht kan je kiezen voor het broodje of de soep van de dag of de suggesties proberen. Natuurlijk kan je hier ook terecht voor een lekker kopje koffie en een stukje cake.

Adres: Oude Vaartplaats 61

Wandelafstand: 5 minuten

Lunchbox

Lunchbox is de plek voor burgers en bagels, lekkere sapjes en gezonde snacks. Je kan hier ook lekker laat lunchen met echte Belgische kost zoals stoofvlees op grootmoederswijze en knolselderstoemp.  Ook drinken kan je hier in overvloed. Naast koffie, thee en home made sapjes hebben ze ook een uitgebreide bier, wijn en cocktail kaart.

Adres: Nieuwstad 8

Wandelafstand: 4 minuten