School is niet altijd even leuk. Er zijn namelijk heel wat dingen waar je helemaal gek van wordt. En daarom heb ik hier voor jullie 5 herkenbare irritaties op school!

 

  1. Gewijzigd lessenrooster

Stel je voor: het is maandag 8u30 en je hebt les om 8u45. Je hebt je weer heel hard moeten haasten om dat eerste lesuur te halen en ineens krijg je te horen dat je leerkracht afwezig is. Ver-schrik-ke-lijk, zeker als dat je enige uur les is die dag.

 

  1. Fietsen door de regen

Niet elke student heeft een rijbewijs en komt bijgevolg niet met de wagen naar school. Dan maar de fiets! Je staat ’s ochtends op, je kijkt door het venster en ziet letterlijk en figuurlijk de bui al hangen: het regent pijpenstelen. Je weet dat je verplichte les hebt en dat je erdoor moet. Een hele schooldag rondlopen met natte haren en in natte kleren, een ware hel!

 

  1. Onvoldoendes halen

Je hebt 2 soorten onvoldoendes in mijn ogen: een onvoldoende die je accepteert omdat je gewoonweg veel te weinig moeite gedaan hebt. Maar ook een onvoldoende die je maar moeilijk weet te accepteren omdat je er keihard voor gewerkt hebt. Als je dat dan te horen krijgt, is je dag meteen verpest!

 

  1. Geen/ slechte WiFi

Vandaag de dag kunnen wij studenten ons niet meer voorstellen hoe het is om zonder internet te leven. Je moet elke dag wel snel iets opzoeken voor school en als de WiFi dan niet werkt, moet je je mobiele gegevens al inschakelen, maar die gebruik je natuurlijk liever voor andere zaken.

 

  1. Presentatiestress

Angst om te presenteren, de ene student heeft er al meer last van dan de andere. Je staat in je eentje vooraan in de klas, alle ogen zijn op je gericht en je voelt de zweetdruppels al afdalen van je voorhoofd. Een verschrikkelijk gevoel, zeker als je dan niet eens uit je woorden geraakt.

 

Door: Cédric Gacoms