Het nieuwe semester komt er aan! Daarom geef ik jullie 5 apps waarvan ik denk dat ze jullie kunnen helpen het studentenleven wat gemakkelijker te maken. De apps staan in willekeurige volgorde.

1) Takeaway.com / Deliveroo / Uber Eats

Hier staan drie apps, omdat ze eigenlijk hetzelfde doen. 

We kennen het allemaal wel, je bent aan het studeren en je merkt ineens dat je nog niet gegeten hebt. Gelukkig is er takeaway.com, Deliveroo en Uber Eats, drie apps waar je eten kan bestellen waar ze het tot aan je deur brengen. De apps hebben het grootste aanbod in steden en je kan er vooral sushi, pizza, Aziatisch eten en pasta’s bestellen.

2) Bescherelle Conjugaison

Deze app heeft mij al heel wat tijd bespaard voor Frans. Je bent aan het studeren, maar je weet niet meer hoe je een bepaald werkwoord vervoegt… komt bekend voor, niet? Gelukkig bestaat er een app van het bekende boek met Franse vervoegingen ‘Bescherelle‘. Je typt het werkwoord in dat je wilt weten, en je krijgt een hele waslijst aan vervoegingen. Een echte aanrader!

3) Textgrabber

Je bent een samenvatting aan het maken voor een bepaald vak en je wilt een stuk tekst uit je cursus kopiëren. Je zou het kunnen overtypen, maar dan verlies je weer zo veel tijd. Gelukkig bestaat er de app Textgrabber. Het principe is simpel: je neemt een foto van de tekst in je cursus die je wilt overnemen, en de app zet het om in tekst. Die kan je waar je ook wil kopiëren en plakken.

4) Scanner voor mij

De avond voor het examen krijg je een sms van je klasgenoot die enkele pagina’s van de cursus ontbreekt. ‘Hey, ik heb pagina 3-5 niet, kan je die aub inscannen voor mij?’. Ondanks dat ik een scanner heb, gebruik ik altijd de app Scanner voor mij. Deze app neemt een foto van je document, zet het in hoog contrast en geeft je elke mogelijkheid om het document te delen. Je kan het bijsnijden zodat het er juist hetzelfde uitziet als een ingescand document van een scanner. De app is vooral enorm snel, betrouwbaar en is erg handig om je document te delen.

5) Headspace

Studeren = stress. Dat moet ik aan niemand uitleggen. Daarom is het een goed idee om 10 minuutjes per dag even je brein ‘uit te zetten’. Headspace is een mindfulness app die je elke ochtend gebruikt om even op rust te komen. De app is de eerste 10 dagen gratis, daarna kan je een abonnement nemen. Dan krijg je nieuwe trainingen voor elke dag en ook SOS-, slaap-, wandel- en eetprogramma’s waar je mindfulness op kan toepassen. Ik gebruik de app zelf al enkele maanden en ik heb er zeker baat bij!