Ben je geen musical fan? Dan moet je 40-45 gaan kijken en zal je van gedacht veranderen!

Het is een prachtig en krachtig verhaal over twee broers, Louis en Staf Segers. Ze zijn in een warm nest opgegroeid en zijn onafscheidelijk. Maar toch kiezen ze tijdens de Tweede Wereldoorlog voor tegenovergestelde kanten.

Louis wordt stapelverliefd op Sara. Hij ontdekt dat zij een joods meisje is dat ondergedoken leeft bij haar zogenaamde tante. Hij sluit zich aan bij het verzet. Staf is helemaal verkocht door de verkooppraatjes van de Duitsers.

Op een gegeven moment komen ze oog in oog met elkaar te staan. Wat nu? schiet ik mijn broer neer of spaar ik zijn leven?

Het verhaal is heel confronterend wetende dat dit ECHT gebeurd is. De acteurs op de grond te zien liggen met schotwonden, hartverscheurend (liefdes)verdriet, …

Ook het decor en special effects zijn ongelofelijk knap gemaakt. De trein met de joden in, de vliegtuigen met bommen, de cinemazaal REX, … Erg ontroerende liedjes, pakkende beelden en rijdende tribunes. Zo’n musical had ik nog nooit gezien. Ik boek alvast mijn tickets voor Daens! Advertisements Report this ad

Dit delen:

Related

BASTILLEIn “Concerten”

DJ EMILLIONIn “DJ’S”

DOUBLE PLEASUREIn “Concerten”

Post navigation

Previous postDJ EMILLION

Leave a Reply

Gravatar

haikeverbeeck: You are commenting using your WordPress.com account. ( Log Out /  Change )

Notify me of new comments via email. Search for:

Recent Comments

Categories