Een nieuwe maand betekent nieuwe films. Van Netflix originals tot een live-action remake van een klassieker, er is voor iedereen wel wat wils.

1. Feel good movie

In mei trakteert Netflix zijn kijkers nog eens op een echte feel good movie. Dumplin’ kwam eind vorig jaar al uit in de Verenigde Staten maar is sinds 3 mei ook in België beschikbaar.

De Netflix original vertelt het verhaal van het mollige tienermeisje Willowdean met als bijnaam Dumplin’. Haar moeder Rosie, gespeeld door Jennifer Aniston, organiseert de jaarlijkse schoonheidswedstrijd Miss Teen Blue Bonnet. Willowdean besluit uit protest deel te nemen aan de schoonheidswedstrijd omdat ze de opmerkingen rond haar gewicht beu is. Dat heeft als gevolg dat niet alleen veel meisjes haar voorbeeld volgen maar ook dat de Amerikaanse traditie een andere dimensie krijgt.

2. Waargebeurde thriller

Drie maanden na de lancering van de populaire Netflix serie, The Bundy tapes komt de streamingsite met een nieuwe film over de seriemoordenaar.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile vertelt het verhaal van Ted Bundy, één van de meest gevreesde seriemoordenaars die de Verenigde Staten ooit gekend hebben. De film gaat niet over de moorden zelf maar eerder over Bundy’s vriendin die desondanks de harde bewijzen in zijn onschuld bleef geloven. Acteur Zac Efron kruipt in de huid van de man die tot wel honderd vrouwen heeft vermoord. De schrikwekkende gebeurtenissen vonden plaats tijdens de jaren zeventig in verschillende Amerikaanse staten.

3. Back to the 90’s

Goed nieuws voor jongeren die zijn opgegroeid met Pokémon want Pikachu is terug! Ryan Reynolds leent zijn stem aan het schattige, gele beestje in de film Detective Pikachu. Een avonturenfilm waarin de 21 jarige Tom op zoek gaat naar zijn vermiste vader. Hij krijgt hulp van detective Pikachu, de werkpartner van zijn vader. Al snel ontdekken ze een duister plot die de vreedzame samenleving tussen mens en Pokémon dreigt te verstoren.

4. Disney klassieker

Naast Disney klassiekers zoals The Jungle Book en Dumbo komt er nu ook een live-action versie van Aladdin uit. Disney liefhebbers hebben er lang genoeg op gewacht en op 22 mei gaat de film eindelijk in première. De verhaallijn blijft onveranderd maar de special effects geven er een extra magische toets aan. Ook de cast is spectaculair met onder andere Will Smith als de geest.