Het is weer pollenseizoen en hoewel dat enorm vervelend is (lees constant niezen) zijn er veel andere allergieën die het hele jaar door aanwezig zijn. Coeliakie of glutenallergie is er daar één van. Wie er last van heeft kan dus geen voeding eten waar tarwe in zit en dat is meer dan je denkt! Uit eten kan een moeilijk opgave worden want je kan zware fomo oplopen als je iedereen pizza’s en hamburgers ziet eten. Met deze gids moet je je echter geen zorgen maken want bij deze adresjes kan je naar hartelust mee genieten!

 

ORSO

Voor vele mensen met coeliakie is pizza één van de moeilijkste dingen om te missen maar dankzij Orso moet dat niet langer meer. Dit gezellig restaurantje in de buurt van de dageraadplaats serveert zowel gewone als glutenvrije pizza’s. Ze worden vers gemaakt en hebben speciale toppings zoals een rollade van speenvarken en appels. Ook voor lactosevrije alternatieven kan je hier terecht.

EUGENE

Een goede pistolet op zondag is een absolute must hier in België en aangezien daar normaal tarwe in zit is een glutenvrij alternatief nodig. Bij Eugène kan je zowel pistolets en koffiekoeken als andere glutenvrije producten vinden. Geen yoghurt of eitjes zonder brood meer dus want hier vind je alles wat je maar wilt.

Gluten lactose free #eugene #elkedagtaart #pateekesweek #fortheloveofpie

A post shared by Maaike Kramer (@fortheloveofpie.nl) on

JACK

In de categorie brood zitten uiteraard ook hamburgers en bij Jack kan je daar een glutenvrij alternatief voor krijgen. Wij gingen deze hotspot al testen en je kan hier onze volledige recensie lezen.