Een grote afvalberg van kleding, die met het jaar groter wordt. De splinternieuwe kringwinkel op de Meir wil zijn koper bewust maken van de vervuilende kledingindustrie. Ben jij al bewust van het probleem? Hier zijn 3 tips voor een groene kleerkast.

TIP 1: Ga voor tweedehands

Je kan gaan winkelen in tweedehandswinkels, daar zijn ‘oude’ kleren verkrijgbaar. Tweedehands shoppen wordt steeds populairder, het is dan ook beter voor het klimaat. Je geeft oude kleren een nieuw leven en dat voor een veel goedkopere prijs. In Antwerpen zijn er veel tweedehands adresjes: De Kringwinkel, Think Twice, Episode, Rossier 41 en nog veel meer.

TIP 2: Gooi je kleren niet zomaar weg

Jaarlijks wordt er veel textiel weggegooid en vernield, dat kan vermeden worden door verschillende manieren. Verkoop je kleren online, doneer ze in een kringloopwinkel in je buurt of gooi ze weg in de kledingcontainers van Wereld Missie Hulp. Wereld Missie Hulp verkoopt de kleding aan recyclagefabrieken of geeft het aan derdewereldlanden. Zo zie je dat er veel gedaan kan worden met oud textiel, gooi het dus niet zomaar de vuilbak in.

TIP 3: Probeer duurzame merken eens

HOST, Juttu, Oxfam en nog een aantal verschillende merken verkopen duurzame mode. Ook werken bekende kledingmerken als H&M aan een duurzame kledingindustrie, bij de winkelketen kan je jouw kleding kwijt in de containers.