Het klimaat is voor ons allemaal erg belangrijk maar het is vaak moeilijk om te bedenken wat je als individu nu kan betekenen voor het milieu. Het is misschien makkelijk gezegd maar door je gewoontjes iets aan te passen kan je al snel en gemakkelijk een eigen steentje bijdragen.

  1. Koop geen plastic zakjes als je gaat winkelen maar neem een eigen tas mee. Het is een kleine moeite om thuis een zak mee te nemen als je naar de supermarkt gaat maar je kunt natuurlijk ook opvouwbare zakjes in je sacoche steken zodat je ze niet kunt vergeten.
  2. Zet een wekker tijdens het douchen. Door bijvoorbeeld vijf minuten te douchen in plaats van tien bespaar je een hoop water en het scheelt ook nog eens op de waterrekening. Zet daarom een wekker en je zult merken dat je sneller en meer ecologisch verantwoord kan douchen dan je denkt.
  3. Eet eens een dag geen vlees (meerdere dagen mag natuurlijk ook). Door te minderen op je vleesconsumptie kun je niet alleen dierenlevens redden, maar ook ons milieu. Er worden veel broeikasgassen uitgestoten bij de productie van vlees en door wat te minderen op het vlees door de week heen kan je een grote invloed uitoefenen.