Als ik van leven zou kunnen ruilen, dan zou het met dat van Daniël zijn. Hij leeft zijn droomleven; hij heeft al 2x in het buitenland gestudeerd en een 3de keer is in aantocht. Lees hier zijn verhaal

Waar en hoelang?

“Ik heb 6 maanden in Xiamen in China gestudeerd en daarna heb ik 6 maanden in Minnesota in de VS gestudeerd en gewerkt.”

https://goo.gl/maps/ZsR33inw2gpUXwUNA

“De keuze voor China was een hele rits aan toevalligheden die goed uitpakten. Ik wilde natuurlijk van tevoren al internationaal studeren , maar wist niet waar ik precies heen wilde. Toen hoorde ik van een goede vriendin van mij dat zij met een partner naar de universiteit in China ging. Zij vertelde vooral veel positieve verhalen en zodoende heb ik ook de keuze gemaakt om naar China te gaan.

medestudenten china
Medestudenten CHina

“De keuze om naar Amerika te gaan, speelde al lang, hier wilde ik eigenlijk al mijn hele leven heen. Toen ik de kans kreeg om mee te doen in een partnerprogramma van mijn hogeschool met een universiteit heb ik die kans natuurlijk met beide handen gegrepen.”

Mankato amerika
Mankato, Amerika

“reizen werkt nu eenmaal verslavend”

“Ik heb uiteindelijk gekozen om naar deze twee totaal verschillende landen te gaan om het verschil in cultuur mee te maken. Zo kon ik voor mijzelf definiëren wat het beste bij mij past, en beide landen staan ook goed op mijn cv. Natuurlijk is er na de eerste keer ook gewoon honger naar meer. Reizen is geweldig, ik zal daar nooit mee stoppen.”


De reactie van de omgeving op die beslissing

“De reactie hing af van het land. Toen ik vrienden en familie vertelde dat ik naar Amerika wilde gaan, waren ze vooral enthousiast en blij. Ik kreeg erg veel tips en weetjes over waar ik allemaal wel niet heen zou moeten gaan, de familie in Amerika werd zelfs opgetrommeld. Heel positief dus. Toen ik vertelde dat ik naar China ging, was de reactie eigenlijk best negatief. Dit heeft te maken met de vooroordelen die in de westerse wereld heersen over het land. Vrienden grapten dat mensen daar geen geld zouden hebben, dat mensen honden eten, etc. Mijn ouders waren niet enthousiast omdat zij dachten dat het er niet veilig was. Uiteindelijk is niks minder waar en was China in sommige opzichten veiliger dan Amerika!”

Leuke en minder leuke momenten

“Het minst leuke is veruit de onvermijdelijke voedselvergiftiging in China. Elke student die er was, heeft ergens in die 6 maanden een paar dagen op bed gelegen (lacht). Het leukste is de verschillende mensen die je ontmoet en de levenslange vriendschappen die je sluit. Natuurlijk is het landschap mooi en is al dat nieuwe eten lekker, maar de mensen en ervaringen die je daar meemaakt, die neem je mee naar huis en die gaan nooit meer weg!”

vrienden in china
Vrienden in China

Toekomstplannen

“Ondertussen ben ik 2 maand geleden afgestudeerd. Nu ben ik van plan om nog een master te halen in het buitenland. Ik kijk nu naar Rome, Engeland Japan en Zuid-Korea! Maar ik heb gelukkig nog even tijd om te kiezen aangezien de meeste cursussen pas weer starten in september.”

Mijn goede raad voor als je ook in het buitenland wilt studeren

“Probeer zoveel mogelijk via je school te regelen! In het begin lijkt het erg veel werk en zie je door de bomen het bos niet meer, maar velen hebben dit voor jou ook al gedaan dus waar jij tegenaan loopt, daar zijn zij ook al tegenaan gelopen. Wees dus niet bang om daarbij hulp te vragen aan je school! Tot slot de belangrijkste tip – speaking from experience – probeer jezelf zo veel mogelijk te verdiepen in de cultuur van het land waar je naartoe gaat! Wanneer je in het land zelf bent, kunnen alle nieuwe ervaringen, het eten, etc. wat overweldigend zijn maar daarom ben je er juist. Probeer zo min mogelijk terug te vallen op je roots en probeer zoveel mogelijk uit!” Go Premium

  • Enter a focus keyword to calculate the SEO score
  • Social

Snippet preview

You can click on each element in the preview to jump to the Snippet Editor. SEO title preview: – AP Journalistiek Slug preview: journalistiek.ap.be/ Meta description preview: Please provide a meta description by editing the snippet below.

Focus keyword

Enter a focus keyword

Analysis

  • Bad SEO score No focus keyword was set for this page. If you do not set a focus keyword, no score can be calculated.
  • Bad SEO score The text contains 0 words. This is far below the recommended minimum of 300 words. Add more content that is relevant for the topic.
  • Bad SEO score No meta description has been specified. Search engines will display copy from the page instead.
  • OK SEO score The page title is too short. Use the space to add keyword variations or create compelling call-to-action copy.

On Off

Disable First Featured Image

Disable the 1st featured image on single post pages.NoYes Featured Image Dimensions

In pixels or percentage, ex: 100% or 100px. Or Use “auto” for automatic resizing if you added either width or height. Use 100% Width Page

Choose to set this post to 100% browser width. Default currently set to No.DefaultNoYes Video Embed Code

Insert Youtube or Vimeo embed code. Image Rollover Icons

Choose which icons display on this post. Leave empty for default value of Link & Zoom. Image Rollover Icons Link Icon URL

Leave blank for post URL. Open Post Links In New Window

Choose to open the single post page link in a new window.NoYes Show Related Posts

Choose to show or hide related posts on this post. Default currently set to Show.DefaultShowHide Show Social Share Box

Choose to show or hide the social share box Default currently set to Show.DefaultShowHide Show Previous/Next Pagination

Choose to show or hide the post navigation Default currently set to Show.DefaultShowHide Show Author Info Box

Choose to show or hide the author info box Default currently set to Show.DefaultShowHide Show Post Meta

Choose to show or hide the post meta Default currently set to Show.DefaultShowHide Show Comments

Choose to show or hide comments area Default currently set to Show.DefaultShowHide ParagraphStart with the building block of all narrative.Font SizeDrop Cap

Toggle to show a large initial letter.Search for a block

medestudenten china
Medestudenten CHina

“De keuze om naar Amerika te gaan, speelde al lang, hier wilde ik eigenlijk al mijn hele leven heen. Toen ik de kans kreeg om mee te doen in een partnerprogramma van mijn hogeschool met een universiteit heb ik die kans natuurlijk met beide handen gegrepen.”

Mankato amerika
Mankato, Amerika

“reizen werkt nu eenmaal verslavend”

“Ik heb uiteindelijk gekozen om naar deze twee totaal verschillende landen te gaan om het verschil in cultuur mee te maken. Zo kon ik voor mijzelf definiëren wat het beste bij mij past, en beide landen staan ook goed op mijn cv. Natuurlijk is er na de eerste keer ook gewoon honger naar meer. Reizen is geweldig, ik zal daar nooit mee stoppen.”


De reactie van de omgeving op die beslissing

“De reactie hing af van het land. Toen ik vrienden en familie vertelde dat ik naar Amerika wilde gaan, waren ze vooral enthousiast en blij. Ik kreeg erg veel tips en weetjes over waar ik allemaal wel niet heen zou moeten gaan, de familie in Amerika werd zelfs opgetrommeld. Heel positief dus. Toen ik vertelde dat ik naar China ging, was de reactie eigenlijk best negatief. Dit heeft te maken met de vooroordelen die in de westerse wereld heersen over het land. Vrienden grapten dat mensen daar geen geld zouden hebben, dat mensen honden eten, etc. Mijn ouders waren niet enthousiast omdat zij dachten dat het er niet veilig was. Uiteindelijk is niks minder waar en was China in sommige opzichten veiliger dan Amerika!”

Leuke en minder leuke momenten

“Het minst leuke is veruit de onvermijdelijke voedselvergiftiging in China. Elke student die er was, heeft ergens in die 6 maanden een paar dagen op bed gelegen (lacht). Het leukste is de verschillende mensen die je ontmoet en de levenslange vriendschappen die je sluit. Natuurlijk is het landschap mooi en is al dat nieuwe eten lekker, maar de mensen en ervaringen die je daar meemaakt, die neem je mee naar huis en die gaan nooit meer weg!”

vrienden in china
Vrienden in China

Toekomstplannen

“Ondertussen ben ik 2 maand geleden afgestudeerd. Nu ben ik van plan om nog een master te halen in het buitenland. Ik kijk nu naar Rome, Engeland Japan en Zuid-Korea! Maar ik heb gelukkig nog even tijd om te kiezen aangezien de meeste cursussen pas weer starten in september.”

Mijn goede raad voor als je ook in het buitenland wilt studeren

“Probeer zoveel mogelijk via je school te regelen! In het begin lijkt het erg veel werk en zie je door de bomen het bos niet meer, maar velen hebben dit voor jou ook al gedaan dus waar jij tegenaan loopt, daar zijn zij ook al tegenaan gelopen. Wees dus niet bang om daarbij hulp te vragen aan je school! Tot slot de belangrijkste tip – speaking from experience – probeer jezelf zo veel mogelijk te verdiepen in de cultuur van het land waar je naartoe gaat! Wanneer je in het land zelf bent, kunnen alle nieuwe ervaringen, het eten, etc. wat overweldigend zijn maar daarom ben je er juist. Probeer zo min mogelijk terug te vallen op je roots en probeer zoveel mogelijk uit!”