Lisa (20) is student burgerlijk ingenieur-architect

“Grappig hoe mensen het hebben over ‘vrede mee hebben’. Voor mij is mijn geaardheid altijd de normaalste zaak van de wereld  geweest. In de basisschool werd ik voor de eerste keer verliefd. Het was op een meisje van de andere klas. Voor de rest stelde ik mij er geen vragen bij. Ik vond het niet raar en ik denk dat ik op dat vlak wel een uitzondering ben.

Het is erg cliché, maar typische meisjesdingen hebben mij nooit geïnteresseerd. Ik was bijvoorbeeld dolgelukkig toen ik 13 jaar was en stiekem een zakmes toevertrouwd kreeg van mijn opa. Hij wist dat ik graag kampen ging bouwen in het park.

Ooit kreeg ik de vraag of ik hetero zou worden als ik de keuze had.  Waarom zou ik? Met de jaren ontdekte ik wel hoe er binnen de samenleving nog steeds vijandigheid bestaat tegenover LGBTQ+. Sterker nog, mijn eigen vader reageerde niet echt positief toen ik uit de kast kwam. Gelukkig heb ik wel een goede band met mijn moeder. Ik ben blij met wie ik ben, en dat is het belangrijkste”